Ξεκίνησε από το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης, 1 Μαϊου 2024 η περιοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας για την πορεία προς το Πάθος και την Ανάσταση του Κυρίου, στο νησί της Ιθάκης. Όπως είναι γνωστό, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τελεί κάθε δεύτερο έτος τις κατανυκτικές Ακολουθίες της Μ. Εβδομάδος καθώς και την Αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο μικρό νησί της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης και ώρα 5.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου των Ξένων στο Βαθύ, παρουσία των ευσεβών πιστών της πρωτεύουσας του νησιού, πλαισιωμένος από τον εφημέριο Αιδεσιμολογιώτατο  Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεοδόσιο Δενδρινό και τον ευλαβέστατο διάκονο π. Σεραφείμ Περγάρη.

Στη συνέχεια και ώρα 7.00 μ.μ. ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο μικρό χωριό Λεύκη και συγκεκριμένα στον Ιερό Ενοριακό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού, για να ψάλλει την κατανυκτική Ακολουθία του Μυστικού Δείπνου, πλαισιωμένος από τον εφημέριο της Ενορίας Σταυρού Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Παναγιώτη Βαρδουνιώτη και τον ευλαβέστατο διάκονο π. Σεραφείμ Περγάρη.