Με κάθε μεγαλοπρέπεια και εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε και φέτος η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων ενδόξων και Ιαματικών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού (των εκ Μικράς Ασίας) και της μητρός αυτών Αγίας Θεοδότης στον ομώνυμο Ιερό Ενοριακό Ναό της πόλεως της Λευκάδας.

Το απόγευμα της Τρίτης, 31 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 18.00 μ.μ. εψάλη Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λευκάδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον βίο, τα θαύματα και το μαρτύριο των εορταζομένων Αγίων Κοσμά και Δαμιανού. Πριν το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας τελέσθηκε ο Αγιασμός επί τη ενάρξει του νέου μηνός Νοεμβρίου.

Το πρωί της Τετάρτης, 1 Νοεμβρίου εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετ᾽ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου. Στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας έλαβαν μέρος κληρικοί της Αρχιερατικής Περιφέρειας Λευκάδος ενώ πολλοί ήταν οι ευσεβείς πιστοί που από νωρίς κατέκλυσαν τον εορτάζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό. Το θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης . Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τους πατέρες και ιδιαιτέρως τον εφημέριο του Ιερού Ναού Αιδεσιμ. Οικονόμο π. Γρηγόριο Τσαβαλά καθώς και τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου για την άρτια διοργάνωση της πανηγύρεως και στη συνέχεια μοίρασε το αντίδωρο και τον άρτο στο ευσεβές εκκλησίασμα. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 18.00 μ.μ. τελέσθηκε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.