Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Θεοφίλου εορτάσθηκε, το διήμερο της Τετάρτης, 19 και Πέμπτης, 20 Οκτωβρίου 2022, η εορτή της Ανακομιδής του Ιερού σκηνώματος του Οσίου Πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία του νέου Ασκητού στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Άνω Ιλίσια.

Το εσπέρας της Τετάρτης εψάλη ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας ο οποίος και κήρυξε τον θείο λόγο πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, αφού ευχαρίστησε αρχικά τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την άδεια κι ευλογία να συμμετάσχει στην Πανήγυρη του Ιερού Ναού και έπειτα τους εφημερίους του Ναού για την πρόσκλησή τους, αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Γεράσιμο. Μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά ότι “Ο Άγιος Γεράσιμος μόχθησε για την δόξα του Κυρίου, τον έπαινο της Εκκλησίας και την αλήθεια του Ευαγγελίου, φυτεύοντας στις ψυχές των Χριστιανών το ευώδες άνθος της καρτερίας, της αισιοδοξίας και της ελπίδας, όπου κήρυξε”. Επίσης τόνισε πως ο Θεός αντιδόξασε τον πιστό δούλο του Γεράσιμο, προικίζοντάς τον με δόξα, τιμή και με άφθαρτο από τον χρόνο Λείψανο που φυλάσσεται στο νησί της Κεφαλληνίας. Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να συνομιλήσει με τα παιδιά των παιδικών και νεανικών συντροφιών της Ενορίας και να μοιράσει σε όλους διάφορες ευλογίες.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας. Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας δεν παρέλειψε να μεταβεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών όπου και τέλεσε Τρισάγιο στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρό Χριστόδουλο.